انواع چای و تفاوت آن، جذاب برای عاشقان چای

در ستایش چای، این نوشیدنی گرم و بهشتی باید ساعتها صحبت کرد. برای ما ایرانیها چای دوست و همراهی برای هر لحظه و هر حال است. از زمان خستگی تا نیاز به یک همنشین، در روزهای خوشی و ناراحتی، یک لیوان چای داغ و لب سوز با یک تکه کیک خانگی برای همه ما نیاز است. برای کسانی که چای سیاه را دوست دارند، انواع چای و تفاوت آن در طعم میتواند هیجانانگیز باشد.
انواع چای و تفاوت آن به دلیل اختلاف در درجه اکسیداسیون چای به وجود میآیند. در ادامه با این چایها و تفاوت در روند تولید آنها بیشتر آشنا میشویم.
چای سبز، قدیمی و با اصالت
در اولین مرحله از شناخت انواع چای و تفاوت آن به سراغ چای سبز می رویم. برای تهیه چای سبز از برگهای تازهی گیاه چای استفاده میشود این برگها بعد از چیده شدن در معرض بخار و حرارت قرار میگیرند و سپس توسط نور خورشید خشک می شوند. این چای در روند تولید به مقدار کمی اکسید میشود و به همین دلیل کافئین کمی دارد. چای سبز بسیار پرخاصیت و سالم است، چرا که به دلیل اکسیداسیون کم و حفظ رنگ سبز طبیعی برگها مواد مغذی درون آن حفظ میشود. چای سبز گس و تلخ است و مزه آن نسبت به چای سیاه و لانگ قویتر است.

چای سفید، کمیاب و ملایم
فرآوری چای سفید از سایر انواع چای سادهتر است. این چای از جوانههای سفید گیاه چای تولید می شود. زمان مناسب برای تهیه چای سفید روزهایی از سال است که گیاه چای جوانه میزند. این جوانهها بعد از برداشت به سرعت خشک میشوند. رنگ این چای از باقی چایها روشنتر است و طعمی کاملاً ملایم دارد.
برای شناخت انواع چای و تفاوت آن باید به میزان کافئین موجود در آنها توجه کنید. چای سفید کمترین میزان کافئین در میان همنوعان خود را دارد.
چای زرد، جوجه اردک زشت چایها
در ادامه بحث انواع چای و تفاوت آن به چای زرد میرسیم. داستان چای زرد کمی شبیه به همان جوجه اردک زشتی ست که یک شبه تبدیل به یک قوی زیبا شد. چای زرد در گذشته یک نوع چای سبز نامرغوب بود. در زمان تولید چای سبز و مراحل خشک کردن آن تعدادی از برگها زرد میشدند و به عنوان برگهای خراب شده از سایر برگهای چای جدا میشدند. اما با تهیه دمنوش از این برگهای زرد، طعم متفاوت آنها به شهرت جهانی رسید. عطر و طعم چای زرد تقریبا شبیه به چای سبز اما کمی ملایمتر است.
چای اولانگ، میانهرو
چای اولانگ در یک دوراهی بین چای سبز و چای سیاه گیر کرده است. در ادامه معرفی انواع چای و تفاوت آن به این چای متفاوت برمیخوریم. چای اولانگ که به نام چای آبی هم شناخته میشود در مرحلهای از اکسیداسیون بین چای سیاه و چای سبز قرار دارد. اکسیداسیون اینجای معمولاً بین ۱۲ تا ۸۵ درصد است. چای اولانگ طعم چای سبز و عطر دلنشین چای سیاه را در خود دارد و کافئینش از چای سبز بیشتر است. جالب است بدانید گاهی از دود زغال برای قویتر کردن طعم این چای استفاده میکنند.

چای سیاه، همان آشنای قدیمی
با بررسی انواع چای و تفاوت آن بالاخره نوبت به چای سیاه میرسد. چای سیاه همان چای محبوب ما ایرانیهاست. این چای در بین تمام کشورهای غربی از باقی انواع این نوشیدنی گرم محبوبتر است. برگهای چای سیاه به طور کامل اکسید و خشک میشوند و به خاطر واکنشهای شیمیایی در برگهای آن، تغییر زنگ میدهند. این چای رنگی متمایل به قرمز و قهوهای و عطری دلنشین آن دارد.
ما ایرانیها چای سیاه را با شکر، لیمو، زعفران و گل محمدی گرفته تا با دارچین و زنجبیل استفاده میکنیم. در کشورهای غربی هم چای با شیر، شکر،عسل یا لیموترش خورده میشود.
چای پوئر، توفیقی اجباری
آخرین مرحله از بررسی انواع چای و تفاوت آن به چای پوئر تعلق میگیرد. چای پوئر به صورت کاملاً تصادفی کشف شد. در گذشته که انتقال چای از هر کشور به کشور دیگر از طریق دریا و یا روی اسبها انجام میشد قرار گرفتن چای در شرایط آب و هوایی متفاوت باعث ایجاد تغییر در ترکیبات چای میشد و رنگ آن را از قهوهای بسیار تغییر میداد. امروزه بعد از خشک کردن چای آن را در چند ماه تخمیر میکنند تا چای پوئر بدست بیاید. طعم این چای متنوع است، ممکن است شیرین، تلخ، گس یا حتی بیمزه باشد. این طعم با توجه به سن چای تغییر میکند.
چای و دیگر هیچ
با شناخت انواع چای و تفاوت آن میتوانیم این نوشیدنی را متفاوت تجربه کنیم. این نوشیدنی میتواند هر روز به یک رنگ و با یک طعم کنار ما باشد و همدم تنهاییمان بشود.
برای لذت بردن از طعم شیرین آن در کنار یک لیوان چای به کیک خونه سر بزنید.
نظرات کاربران