رژیم کتوژنیک استاندارد؛ جادهای به سوی لاغری؟

احتمالا شما هم در جمعهای دوستانه و فامیلی درباره رژیم کتوژنیک استاندارد شنیدهاید. این بار در کیکخونه میخواهیم از ویژگیهای رژیم کیتوژنیک استاندارد تعریف کنیم.
ممکن است به دلایل مختلفی بهفکر کم کردن وزن بیفتید. در اینطور وقتها، روشهای مختلف کاهش وزن را بررسی میکنید و شاید به رژیم کیتوژنیک استاندارد برسید. این هم راهی برای لاغر شدن است که بهنظر میرسد حسابی مد شده.
میان بازیگران و افراد معروف کسانی پیدا میشوند که این رژیم را انتخاب کردهاند. ببینیم چه اتفاقی در این رژیم میافتد و چه چیزهایی از میز غذای ما حذف میشوند.
ویژگی اصلی این رژیم غذایی، کم بودن کربوهیدرات است. در این روش، کربوهیدرات حذف میشود و چربی جای آن را میگیرد. کم شدن کربوهیدرات بدن را در وقعیت متابولیکی قرار میدهد که به آن کتوز میگویند.
در این حالت بدن برای تامین انرژی مجبور میشود چربی بسوزاند. این وضعیت ممکن است قند خون و انسولین را تا حد زیادی کاهش دهد. نتیجهی این کاهش، در کنار افزایش کتوز، تندرستیست. یا دستکم طرفداران این رژیم غذایی، چنین باوری دارند.
انواع رژیم کتوژنیک کدامند؟
رژیم کتوژنیک استاندارد: رژیم غذایی بسیار کم کربوهیدرات، با میزان پروتئین متوسط و چربی زیاد. معمولا این رژیم شامل ۷۰ درصد چربی، ۲۰ درصد پروتئین و تنها ۱۰ درصد کربوهیدرات است.
رژیم کتوژنیک دورهای: اگر این روش را انتخاب کنید، بعضی از روزها مقدار کربو هیدرات بیشتری دریافت خواهید کرد. برای نمونه ۵ روز رژیم را رعایت میکنید، ۲ روز کربوهیدرات بالا دریافت میکنید.
رژیم کتوژنیک هدفمند: با انتخاب این رژیم غذایی، بهدنبال فعالیت بدنی میتوانید کربوهیدرات اضافه کنید.
رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا: این روش شباهت زیادی به رژیم کتوژنیک استاندارد دارد. اما مقدار پروتئین دریافتی در این برنامه بیشتر است. به این ترتیب که شامل ۶۰ درصد چربی، ۳۵ درصد پروتئین و ۵ درصد کربوهیدرات است.
همینطور که دارید فکر میکنید کدام روش سادهتر و راحتتر است، نکتهای را بگوییم! درمورد هیچکدام از اینروشها بهاندازهی رژیم کتوژنیک استاندارد، تحقیق و مطالعه انجام نشده. روشهای دورهای و هدفمند اغلب موردتوجه ورزشکارها یا بدنسازهای حرفهای هستند. حالا ببینیم این رژیم غذایی به درد چه افرادی میخورد.
رژیم کتوژنیک استاندارد به چه افرادی کمک میکند؟
تحقیق زیادی درمورد این رژیم انجام شده. براساس این تحقیق و مطالعه، بعضی از کارشناسان تغذیه رژیم کتو را روش خوبی برای کاهش وزن میدانند. خوبی رژیم کتو این است که نیازی به کالری شماری ندارید. محققان میگویند رژیم کوتاه مدت کتو، بیشتر از رژیم بلند مدت کم چربی باعث کاهش وزن میشود.
کتو کارکرد انسولین را بهبود میبخشد، به همین دلیل به بیماران دیابتی پیشنهاد میشود. از آنجا که با کتو چربی اضافهی بدن از بین میرود، بر سندرم متابولیک و دیابت نوع ۲ تاثیر دارد. محققان به بیماریهای دیگری هم اشاره کردهاند که با وجود رژیم کتو وضع بهتری پیدا میکنند. مانند بیماری قلبی، آلزایمر و پارکینسون.
در رژیم کتو چه غذاهایی را نباید بخوریم؟
هر غذایی که کربوهیدرات زیادی داشته باشد، جایی در رژیم کتوژنیک استاندارد ندارد. در اینجا به چند نمونه از غذاهایی که باید حذف کنید یا کم مصرف کنید، اشاره کردهایم:
- خوراکیهایی که قند دارند: سودا، آب میوه، اسموتی، کیک، بستنی، شیرینی
- غلات: محصولات بر پایهی گندم، برنج، پاستا
- میوه: همهی میوهها بهجز مقدار کمی از انواع توت
- حبوبات: نخودفرنگی، لوبیا چشم بلبلی، عدس و نخود آبگوشتی
- ریشهی سبزیها: سیبزمینی، سیبزمینی شیرین، هویج و زردک
- محصولات کمچرب یا رژیمی: مایونز کمچرب، سس سالاد و
- چاشنیها
- بعضی از سسها: باربیکیو، خردل عسلی، تریاکی و کچاپ
- الکل
- خوراکیهای رژیمی بدون قند، شیرینی بدون قند، پودینگ و دسر رژیمی
همانطور که میبینید، فهرست بلندبالایی از خوراکیها در لیست سیاه قرار میگیرند. اما نگران نباشید. خوراکیهای هیجانانگیز زیادی باقی مانده. کسی که رژیم کتوژنیک استاندارد را انتخاب میکند، در برنامهی غذاییاش از این مواد استفاده میکند.
در رژیم کتو چه خوراکیهایی مجاز است؟
- انواع گوشت: گوشت قرمز، بیکن، جوجه، بوقلمون و استیک
- ماهی پرچرب مثل سلمون و تن
- تخممرغ
- کره و خامه
- انواع پنیر: خامهای، چدار، موزارلا و پنیر بز
- مغزها: بادام، گردو، تخم کدو و دانه چیا
- روغنهای سالم، روغن زیتون فوق بکر، روغن نارگیل و آووکادو
- میوه آووکادو
- سبزیهای کم کربوهیدرات: گوجهفرنگی، پیاز و فلفل
دوست دارید نمونهای از یک روز رژیم کتوژنیک استاندارد را ببینید؟
صبحانه: املت شامل تخممرغ، گوجهفرنگی، ریحان و اسفناج.
ناهار: سالاد مرغ در کنار روغن زیتون، پنیر فتا، زیتون و سالاد فصل.
شام: اسپاگتی با سس بلونز.
میانوعده: شکلات تلخ ۹۰ درصد و زیتون
با خواندن این مطلب ایدهی کلی درمورد رژیم کتوژنیک استاندارد بهدست آوردهاید. اما برای شروع چنین رژیمی باید با پزشکتان مشورت کنید و از آمادگی بدنتان مطمئن شوید.
تا آن زمان، هنوز فرصت دارید کیکهای خوشمزهی کیکخونه را امتحان کنید!
نظرات کاربران